Spring naar de content

Micha Kat: ‘Ik heb mezelf opgeblazen. Ik heb hulp nodig’

Dat journalist/complotdenker Micha Kat grote woorden niet schuwt wisten we al. Kijk alleen al naar zijn interviewtechniek (slachtoffer: Agnes Kant). Geeft hij een persconferentie, dan is het meteen de ‘meest unieke persconferentie van de laatste jaren in Nederland‘. En nu die persconferentie afgelopen vrijdag niet tot het gewenste resultaat leidde (de arrestatie van twaalf corrupte Nederlandse rechters), gooit hij de handdoek in ring. Uiteraard weer groots en meeslepend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

“Toen ik het tweede en het derde deel van de Schiphol-persco bekeek -prachtig gemonteerd door onze Eric- wist ik het opeens: hier zit iemand die hulp nodig heeft,” zo scheef Kat zatermorgen op zijn blog. “De hele performance is way over the top. Ik heb mezelf opgeblazen en kan het niet langer aan. Mijn persoonlijk leven wordt verwoest. Ik heb geen distantie meer: ik ben zelf mijn eigen strijd geworden en dat is fout. Ik schaam me. Ik moet kijken of ik nog terug kan schakelen naar een leven in liefde tussen en voor de mensen die mij zo dierbaar zijn zoals mijn lieve vriendin, mijn lieve zoon en mijn lieve vrienden. Ik capituleer. Het ga jullie goed!”

Later die dag kon de Klokkenluider zijn geschrokken fans meedelen dat hij het meent. Micha gaat in therapie. “Ik had mijn emoties niet meer altijd onder controle, met nare consequenties voor mijn prive-leven. Heeft te maken met het zich steeds herhalende pedo- en corruptie-mantra. Daar krijg je toch een tic van mee. Dat punt hebben we nu wel gescoord! Er is geen sprake van intimidatie. Misschien speelt dat ook wel mee: het aanhoudende zwijgen bij Justitie (en de MSM) jaar in jaar uit! Als je dat maar lang genoeg volhoudt creëer je vanzelf roependen in de woestijn! Ik schrok toen ik mezelf terugzag op de Schipshol-persco maar ben blij dat de meesten het toch een goed optreden vonden. Ik moet mezelf gewoon weer vinden. Ik ga in therapie. Misschien dat ik daar dan wel wat over ga schrijven!”

Zondag liet Kat doorschemeren dat hij zijn strijd tegen corrupte rechters en pedofielen toch door wenst te zetten. Zijn berichten van zaterdag schaart hij onder de noemer ‘angststoornis‘: “Heb ik wel vaker gehad…. Voorwaarts!”