Spring naar de content

‘Nigel de Jong is een crimineel en een schande voor het voetbal’

Wesley Sneijder? Arjen Robben? Edwin van der Sar? Nee, Nigel de Jong is de bestbetaalde Nederlandse voetballer (8,1 miljoen euro per jaar). Inderdaad, Nigel de Jong, de schoffelende verdedigende middenvelder die zich afgelopen weekeinde weer wist te onderscheiden door een tegenstander een dubbele beenbreuk te bezorgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

(Lees verder onder de compilatievideo, de laatste is die tegen Ben Arfa)
<object width=”410″ height=”285″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/d75BjzlheKQ?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/d75BjzlheKQ?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”285″></embed></object>

Nu is de maat vol, volgens Studio Voetbal-analyticus Hugo Borst. In een tirade noemde hij De Jong zondagavond ‘een crimineel en een schande voor het voetbal’. Tevens brandmerkte hij de Manchester City-speler als een weinig intelligente recidivist die nooit meer geselecteerd mag worden voor Oranje.

(Lees verder onder het filmpje.)
<object width=”410″ height=”355″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/woMZ7M2BcKk?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/woMZ7M2BcKk?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”355″></embed></object>

Eerder dit jaar viel De Jong op met een karatetrap tijdens de WK-finale en een doodschop tijdens een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten.

UPDATE, 13.17 uur – Van Marwijk heeft ballen en zet De jong uit de selectie.

Onderwerpen