Spring naar de content

Opeens heb je ‘t: je wordt presid… euh, leraar!

Achteraf gezien was het misschien ook wel érg ambitieus om voor het presidentschap van Haïti te gaan terwijl je oorspronkelijk een hiphoppende muzikant bent. Dat realiseert ex-Fugee Wyclef Jean zich kennelijk maar al te goed en hij gooit het roer dan ook helemaal om: hij wordt nu leraar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Alle consternatie omtrent de presidentsverkiezingen op Haïti zijn Wyclef overigens niet in de koude kleren gaan zitten. Vorig weekend nog werd de 37-jarige rapper in het ziekenhuis opgenomen met stress- en oververmoeidheidsverschijnselen. Misschien maar goed dus dat hij niet ook nog de loodzware taak voor zijn kiezen krijgt om het door aardbevingen getergde eiland weer op z’n pootjes te helpen.

Maar nu wordt ome Jean dus leraar. Hij gaat aan de slag voor de New Yorkse Brown University, zal daar gaan lesgeven aan het Department of Africana Studies en is daar in elk geval komend jaar te vinden. “Ik ben een eeuwige student en waardeer deze unieke kans,” aldus Jean.

Overigens wil Jean het in 2015 opnieuw proberen op Haïti. Dan vinden namelijk opnieuw presidentsverkiezingen plaats. Mocht Wyclef de komende jaren op Haïti blijven wonen, is automatisch het probleem van de baan dat hij onvoldoende binding zou hebben met het eiland.