Spring naar de content

Formatie: ‘jandoedel’ Ben Knapen onder vuur

Het kabinet staat nog niet eens op het bordes of een voorgenomen staatssecretaris ligt onder vuur: oud-NRC-hoofdredacteur Ben Knapen (CDA) wordt door oud-collega’s beoordeeld als ongeschikt, te licht en een ‘jandoedel’. Oorzaak van de kritiek is zijn handelen als topman bij uitgeefconcern PCM. “De rechter heeft geoordeeld dat hij wanbeleid heeft gevoerd.” Dat is geen mooie start voor de tweede man op Buitenlandse Zaken in oprichting.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

In dagblad De Pers wordt Knapen gefileerd. De uitverkoop aan het Britse concern Apax leidde bijna tot de ondergang van PCM, zoals ook wordt beschreven in het boek De Geldpers van Joost Ramaer. “Ik snap he-le-maal niks van zijn voordracht,” zegt de auteur onthutst. “De rechter heeft geoordeeld dat hij wanbeleid heeft gevoerd. Maar blijkbaar lapt de nieuwe rechtse regering gerechtelijke uitspraken liever aan haar laars.”

De Volkskrant heeft ook een appeltje te schillen met Knapen getuige het Commentaar vandaag. De krant vindt het aantreden van Knapen het uitgelezen moment om zijn bonus van 1,5 miljoen euro terug te storten. “Wat zou het niet een prachtig gebaar zijn als hij dat bedrag, uiteraard met ruime aftrek van kosten, zou terugstorten. (-) Just do it, Ben!