Spring naar de content

Uitzending gemist: Mariska Orbán-De Haas maakt het allemaal nog erger

Lezers van Katholiek Nieuwsblad krijgen ‘m vandaag in papieren vorm op de mat: de Lieve Jeanine-brief van hoofdredactrice Mariska Orbán-De Haas aan Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert met prachtproza als Best VVD-kamerlid, u heeft verschillende miskramen gehad. U heeft nooit uw eigen kindje kunnen vasthouden of het liefdevol in badje mogen doen. Zo’n gemis kan pijnlijker zijn dan ik mezelf – als moeder van twee kinderen – kan voorstellen. Dat is verschrikkelijk, ik leef met u mee. Maar… (Inderdaad: geen eindredactie.) Deze tekst was dus NIET lullig, pestiger of zuigerig bedoeld, zo legde De Haas gisterenavond uit in Pauw & Witteman. Want: “Mijn bedoeling was niet om te kwetsen. Mijn bedoeling was juist, dat als je graag moeder wil worden – en dan is het heel pijnlijk als het niet lukt – dat het van de andere kant heel erg cru is als andere mensen zomaar in de samenleving een abortus kunnen laten plegen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

<embed src=”http://pauwenwitteman.vara.nl/typo3conf/ext/vara_flashplayer/player/player.swf” AllowScriptAccess=”always” width=”410″ height=”320″ bgcolor=”262626″ allowfullscreen=”true” flashvars=”config=http://pauwenwitteman.vara.nl/index.php%3Fid%3D1548%26type%3D9010%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bconfig%5D%3D7231%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bembed%5D%3D1%26cHash%3Dfa2a78692a2c6cc382297af695d1a60b” ></embed>

Eén ding moet je De Haas meegeven: ze wilde KN bekender maken. Daar is ze glansrijk in geslaagd.

Onderwerpen