Spring naar de content

Youp bijt nu echt door: ‘Telefoonboeren maken zich schuldig aan georganiseerde misdaad’

De bazen van T-Mobile hebben er vijf dagen op moeten wachten. Hoe zou Youp van ’t Hek reageren op hun online knieval? Nou, niet geheel naar wens, zo blijkt uit ’s mans nieuwe zaterdagcolumn in NRC: “Een weeë geur van angstzweet hing om dit sneue persbericht heen. Je zag dat er een halve Amsterdamse Zuidas aan juristen naar had geloerd en dat vooral een paar dure imagodeskundigen hadden geadviseerd om de kleine cabaretier gelijk te geven. Wat er zo dom was aan hun knievalletje? Dat ze schreven dat er in mijn geval fouten waren gemaakt. Dat zorgde voor een bulderend lachsalvo door heel Nederland. En inmiddels ook door België, Duitsland en Groot-Brittannië. Dit was geen olie op het vrolijke vuurtje, maar zuivere kerosine.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En marketinggoeroe Frank van den Wall Bake had het nog zo gezegd: doodzwijgen die cabaretier. De mannen van de bovenste verdieping van T-Mobile besloten anders, waarop een mediabombardement losbarstte. NRC heeft al duizenden klachten ontvangen.

In zijn column van vandaag zoekt Van ’t Hek de confrontatie. “Mijn computer staat al een week te schudden van de duizenden klachten die mensen voor me hebben opgeschreven op [email protected] en die ik binnenkort op een vrolijke manier naar buiten breng. Ook dan zal ik het georganiseerde misdaad noemen. Met hun juristen wil ik volgaarne steggelen over het begrip misdaad! Komt volgens mij van misdoen. Allemaal binnen de wet, dat wel, maar ze weten natuurlijk zelf dat het gewoon niet deugt.”