Spring naar de content

JPB: Voor al uw handgeschreven krabbels

Kijk, zó willen we onze oud-premier van Normen en Waarden herinneren. Als daadkrachtig man die middenin de samenleving staat. Zo heeft ook Jan Peter Balkenende (in tegenstelling tot huidig premier Mark Rutte, die ermee opgehouden is) een heuse Hyves-account, en mocht hij dan vergeten te reageren op een krabbel, dan maakt hij dat later goed door een handgeschreven krabbel te sturen. Met foto’s!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Rutger Huizenga, scribent bij 925.nl, schreef de heer Balkenende een brief waarin hij uitlegde waarom Balkenende ineens van 188.334 naar 188.333 vrienden is gegaan op zijn account. De Balk had namelijk niet gereageerd op een krabbel (een soort Tweet, maar dan van De Telegraaf) van het zoontje van Huizenga. Een hartverscheurende brief overigens, waaruit we hieronder enkele stukken citeren.

“Gisteren heb ik met mijn zoontje van zeven een poster van u van zijn muur gestript. Hij scheurde door de plaklijm precies doormidden waarna we met een mes twee uur hebben zitten schrapen en zwoegen om de restanten weg te krijgen. Dat zijn van die prachtige momenten dat je je als gezin een eenheid voelt.
Toch wil ik u bij wijze van deze brief toch op een kritiekpuntje wijzen. Uw poster had er namelijk nog gehangen als u mijn zoontje terug had gekrabbeld op Hyves. U. Zijn grote idool. (..)
We hebben u direct gekrabbeld. Iets over Katja geloof ik. Hoe het nou was om haar te zoenen (u weet: zo zijn kinderen…). Maar helaas, van u geen antwoord. Ook niet na twee maanden. En zelfs niet nadat we u op tv taart zagen eten met uw Hyves-vrienden.”

Huizenga neemt het Balkenende overigens niet kwalijk dat hij niet terugkrabbelde, want, zo stelt hij: “U was een land aan het leiden. En onder ons gezegd en gezwegen: als ik moest kiezen tussen Obama terugbellen of een minikloon krabbelen, zou ik het ook wel weten. Maar als vader en medegelover van het gezin als hoeksteen van de samenleving zie ik mij toch genoodzaakt om dit te melden. Temeer omdat we dit jaar ons zoontje ook gaan vertellen dat Sinterklaas niet bestaat, de zoveelste klap in zijn gezicht.”

De brief overtuigde onze oud-premier over om alsnog te reageren. En niet door middel van een krabbel. Nee, de Balk stuurde een [[popup file=”2010-11/schermafbeelding_2010-11-01_om_1.09.12_pm.png” description=”handgeschreven brief” align=”inline” ]]. Mét foto’s.

Lees Balkenendes brief onder de foto.

“Beste Adriaan,

Het is al weer een tijdje geleden dat je me een krabbel op Hyves stuurde. Door alle drukte is het me zeer tot mijn spijt niet gelukt je te antwoorden. Ik vind dat erg jammer, maar gelukkig heb ik nu meer tijd. Ik hoop dat het met jou goed gaat. Hoe is het op school? En in welke groep zit je? Onze dochter Amelie zit nu in groep 8. Zij vindt paardrijden erg leuk. Ik zelf hou van auto’s, jij ook? Omdat je zo lang hebt moeten wachten, stuur ik je twee foto’s. Ik hoop dat je ze mooi vindt. En mocht je met je papa en mama een keer in Den Haag zijn, dan gaan we met z’n tweeën op de foto.

Hartelijke groeten

Jan Peter Balkenende”

Balkenende is zelfs na het premierschap zijn boodschap niet vergeten. Hulde voor dit staaltje fatsoen!