Spring naar de content

‘Het zien van vlees maakt minder agressief’

Hadden ze hier nu niet een jaartje of – pak ‘m beet – tweeduizend eerder mee kunnen komen? Had ons in elk geval een aantal oorlogen, vervelende hangjongeren, baldadige types in het openbaar vervoer en verkeersongelukken bespaard. Dé oplossing: hang de hele wereld vol met billboards met daarop enorme biefstukken, dampende cordon bleus en vrolijke gehaktballen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Onderzoek van de gerenommeerde McGill University wijst namelijk uit dat mensen – en dan met name mannen – minder agressief worden door het zien van vlees. Deze uitkomst staat haaks op wat eerder werd gedacht, namelijk dat het zien en eten van rood vlees juist agressief maakte; sportcoaches zouden hun team dan ook rood vlees laten eten en afbeeldingen van dode dieren voor consumptie, om zo extra agressie te genereren.

Het geruststellende effect valt volgens de onderzoekers van McGill terug te voeren naar onze vroege voorouders, die kennelijk op hun gemak gesteld werden bij het aanzien van het voedsel dat hun medebewoners meenamen van hun jacht. “Het zou ook niet gunstig zijn om nog agressief te zijn, omdat je toch al agressie hebt gebruikt om het vlees in je bezit te krijgen. En bovendien: je was omringd door mensen die nota bene hun DNA met je deelde,” aldus Frank Kachanoff van McGill University.

Weg met die reclame uit alle abri’s en in etalages dus: dood vlees helpt ons aan een betere wereld! (Vegetariërs, kom er maar in…)