Spring naar de content

TNT: de PvdA draait terwijl u staakt

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Raadplaatje van de week. Wat is Mariëtte Hamer hier aan het doen?

Het antwoord is duidelijk: ze is de stakende TNT-postbodes in Den Haag aan het ondersteunen. TNT reorganiseert en dat kost elfduizend mensen hun baan. Volgens het postbedrijf blijft het aantal gedwongen ontslagen beperkt tot 3100, maar dat vinden de bonden te veel. Gevolg van de liberalisering van de postmarkt. Hartstikke goed dat Hamer cum suis de stakers ondersteunt, da’s des PvdA’s tenslotte. Ware het niet dat de PvdA eerst nog vóór de liberalisering van de postmarkt was.

Heeft de SP toch nog gelijk gekregen. Want wat zei SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen vorig jaar, een week voordat de PvdA de nieuwe postmarkt mogelijk maakte? “Het is goed dat de postbodes op deze manier de aandacht vestigen op de problemen die hen boven het hoofd hangen. Het lijkt wel of de politiek doof en blind is voor wat er aan de hand is. Samen met de postbodes blijven wij knokken voor eerlijk loon, voor eerlijk werk.” Jawel, de PvdA had een sleutelrol.

Maar daar denkt Hamer dus anders over. Het betere draaiwerk leest u hier: “Ook vinden we het nodig dat het kabinet onderzoekt of de in gang gezette marktwerking wel houdbaar is.