Spring naar de content

RTL Nieuws wil full disclosure Kamerleden

Veelal rechtse reageerders in de reactiepanelen van HP/De Tijd, Elsevier, GeenStijl en wat dies meer zij beklagen zich over de linkse mediahetze tegen de PVV. Wat buitengewoon geestig is, aangezien de recente PVV-strubbelingen zijn aangewakkerd door Telegraaf-media zoals Powned, GeenStijl en Wakker Nederland. RTL Nieuws profileert zich nu als écht onafhankelijke nieuwsorganisatie. Zij roept álle 150 Kamerleden op om eventuele strafrechtelijke veroordelingen openbaar te maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

“Wij hopen zo een faire bijdrage te leveren aan een volwassen debat, waarin de kiezers zicht krijgen op alle relevante feiten, en laat de kiezer vervolgens zelf maar oordelen of een veroordeling belangrijk is voor de geloofwaardigheid van een Kamerlid of juist niet,” aldus adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein.

Laat het maar eens gezegd worden: dit is een machtig mooi initiatief van RTL Nieuws. Grote vraag is natuurlijk: gaan de Kamerleden hier aan meewerken? Volgens RTL Nieuws zijn de eerste reacties al binnen. De organisatie hoopt dat alle 150 Kamerleden voor komende woensdag gereageerd hebben.

En dat gaat spannend worden. Want welke fracties en welke Kamerleden gaan niet reageren? En belangrijker, betekent dat dat ze bij voorbaat schuldig zijn? Of zoals een wakkere Twitteraar zich afvraagt: is dit een vorm van chantagejournalistiek?

Onderwerpen