Spring naar de content

Luie beeldredactie bij Sp!ts

In de journalistiek zijn fouten snel gemaakt. Je spelt per ongeluk een naam verkeerd, laat Van Bronckhorst op twintig meter van het doel aanleggen voor een afstandsschot (slechts 17,6 meter ernaast, AD!), of je plaatst gewoon verkeerde foto’s bij een artikel. Webkrant Sp!ts gaat regelmatig de mist in met foto’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De werkwijze van Sp!ts-redacteuren: je schrijft een stukje, typt in de beeldbank van ANP een trefwoord in dat te maken heeft met het onderwerp van je artikel, en plaatst er een foto bij. Voilà, weer een online Sp!ts-stukje.

Zo wist Sp!ts het afgelopen maandag te presteren bij een artikel over een kettingbotsing een foto te plaatsen van een ongeluk dat een maand eerder had plaatsgevonden aan de andere kant van het land. Bij dit ongeluk kwam de chauffeur om het leven. Trefwoorden ‘ongeluk’ en ‘vrachtwagen’ garanderen dus niet de juiste foto voor het juiste artikel.

Andere blunder: bij een stukje over ‘tijdbommetjes op scooters‘ plaatste de redactie een vijf jaar oude foto van een meisje dat een jongerenkrant in ontvangst nam. Ze zit op een scooter, dat dan weer wel.

Het zoeken naar foto’s van opiniepeiler Maurice de Hond is voor de internetredactie van Sp!ts ook een moeilijke opgave. Bij een artikel over De Hond wordt door de krant doodleuk een foto geplaatst van een puppy.

Nog geen genoeg van de blunders van Sp!ts? Kijk dan op de website van Top die foto!

Onderwerpen