Spring naar de content

Verkeerschaos opnieuw lichtelijk overschat

En weer zat het orakel er behoorlijk naast. De weer- en verkeergoeroes van het KNMI en de ANWB voorspelden hevige kommer en kwel deze ochtend en kondigden zodoende code oranje af vanwege extreem weer. Een loodzware ochtendspits zou het gevolg zijn, net zoals ze dat vorige week en de week daarvóór al eens voorspelden. Maar hun kristallen bol begint kleine barstjes te vertonen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Net als vorige week en de week daarvóór bleef de echte chaos namelijk uit. Niks geen sneeuwstorm, files van ettelijke honderden kilometers, massale slippartijen en blauwbekkende hulpdiensten die snert uitdelen aan de arme filerijders. Nee, rond het kritieke punt van half acht stond er een petieterig sliertje van zo’n 150 kilometer door het hele land – dat is minder dan een normale maandag in december (160 kilometer). Pas rond negen uur stond er even een piek van 390 kilometer aan treuzelende vehikels door het land, zo’n 150 kilometer meer dan normaal op dat tijdstip. Inmiddels is dat weer geslonken tot minder dan 200 kilometer (10.00 uur).

De Verkeersinformatiedienst (VID) houdt het hoofd zoals te doen gebruikelijk koel en verwachtte niet al te veel problemen deze ochtend, om de simpele reden dat veel mensen een welverdiende kerstvakantie vieren. Tja, daar heb je niet eens een kristallen bol voor nodig, alleen een agenda.

Onderwerpen