Spring naar de content

Vuurwerk in 2010

De verkoop van vuurwerk is sinds 08.00 uur vanmorgen in volle gang. Oud en Nieuw is traditioneel een waar volksfeest, maar zoals u hierboven ziet, is er altijd wel iemand die vindt dat we minder vuurwerk moeten afsteken. In dit geval ten behoeve van het goede doel. Voor de kwakkelende economie is de vuurwerkverkoop echter goed nieuws.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) verwacht op grond van de bestellingen in de voorverkoop dat de vuurwerkomzet dit jaar uitkomt op ongeveer 65 miljoen euro. De omzet is gelijk gebleven aan de afgelopen twee jaar.

Maar er is meer nieuws op het gebied van vuurwerk. De GroenLinks-raadsleden Arno Bonte (Rotterdam) en David Rietveld (Den Haag) geven na drie jaar hun strijd tegen het vuurwerk op. Vorig jaar pleitten zij voor een verbod op de verkoop aan particulieren; vuurwerk afsteken zou een taak moeten worden van de lokale overheid. De Tweede Kamer voelde daar niet voor, incluis toenmalig partijleider Femke Halsema.

En dan is het nu tijd voor de voorpret:

Onderwerpen