Spring naar de content

Hongarije EU-voorzitter: Ice T in de ban

Het land is nog geen dag EU-voorzitter of het is al in opspraak; Hongarije heeft zanger/songwriter Ice T in de ban gedaan. Maar dat is niet het enige probleem van het land. Het is zich langzaam maar zeker aan het ontwikkelen tot een dictatuur. “Regeringspartij FIDESZ heeft echter nog meer verrassingen in petto.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Allereerst Ice T. De Hongaarse overheid weet niet of het verstandig is om liedjes van de zanger uit te zenden rond half zes ‘s avonds. Op zich is het al redelijk bizar dat een dergelijke discussie plaatsvindt in een EU-lidstaat, maar het is onderdeel van een groter probleem. Het land heeft namelijk sinds de Kerst een heuse Media-wet die vooral bedoeld lijkt om de vrije pers in het land te muilkorven. Dit is niet naar de zin van EU-commissaris Neelie Kroes die om opheldering heeft gevraagd.

Het Europese bedrijfsleven zit ook in haar maag met de Hongaren. Vestigingen van multinationals hebben het idee dat zij teveel belasting moeten betalen wat leidde tot een noodkreet aan het adres van Commissievoorzitter Barosso van onder meer ING en Aegon.

Volgens GroenLinks zijn zelfs de mensenrechten in het land in het geding. Meer over onze Europese vriend Hongarije leest u hier. “Want Orbán en de zijnen die stoppen nog niet: een hele nieuwe grondwet komt eraan in het voorjaar, die ze zonder problemen kunnen aannemen met hun tweederdemeerderheid.”