Spring naar de content

De Roy van Zuydewijn scoort wederom

Lang verhaal, kort verhaal: prinses Margarita heeft een valse aangifte gedaan. Meer dan vijf jaar geleden deed de Amsterdamse hermandad een poging om Edwin de Roy van Zuydewijn te arresteren. Dit naar aanleiding van een aangifte van de prinses. Het OM besloot gisteren te seponeren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

De advocaat van Margarita, Germ Kemper, deed aangifte wgeens ‘schending van het ambtsgeheim’. Grappig, omdat De Roy nooit een ambtenaar is geweest. Wie het minder grappig vond, was De Roys advocaat Gabriël Meijers. Hij wilde ophelderiing van de rechtbank: “Waarom wordt mijn cliënt vervolgd?” was de grote vraag.

Bijna zes jaar verder moet de rechtbank nu dus buigen. HP/De Tijd berichtte hier al eerder over. Edwin de Roy van Zuydewijn hield zich tegen verslaggever dezes echter stil. “Ik geef geen commentaar. Maar ik wil één ding zeggen. Ik vind het een schandalige kwestie.”

Vermoedelijk gaat De Roys advocaat pleiten voor een schadevergoeding. Geen gek idee. Een zaak die vijf jaar op de plank ligt, een OM dat toegeeft dat het fout zit. Een vergoeding is niet meer dan op z’n plaats. “Het OM ziet af van vervolging omdat ze De Roy ten onrechte heeft beschouwd als verdachte.” Lekker dan.

Kent u de oude grap van Wim Sonneveld nog over het kapotte stoplicht? “Het is oranje, het blijft oranje, het is oranje boven.” De koninklijke familie is voorlopig nog niet van De Roy van Zuydewijn af. That’s for sure.