Spring naar de content

PvdA misbruikte Carice van Houten voor ‘politiek spelletje’

Goed uitzoekwerk van politiek analist Kaj Leers. De PvdA heeft in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni vorig jaar de actrice Carice van Houten misbruikt voor wat zij zelf noemt een ‘politiek spelletje’. Op verkiezingsdag vroeg een twitteraar aan Van Houten wat ze zou stemmen. “Ik zweef tussen PvdA, GroenLinks en D66,” luidde het antwoord. De PvdA trok vervolgens álles uit de kast, incluis Job Cohen. Van Houten was not amused.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Leers neusde gisteravond wat rond op de oude verkiezingssite van de PvdA (dat doen politiek analisten schijnbaar) en stuitte toen op een videoreactie van Kamerlid Martijn van Dam. Die reageerde [[popup file=”2011-01/van-dam.jpg” description=”op de tweet van Van Houten” alt=”Tweet Carice” align=”inline” ]]. Kern van zijn antwoord: “Stem op Job Cohen en ik hoop dat je dat dan op je Twitter zet.” De populaire actrice heeft een kleine 70.000 volgers, dus dat stemadvies van Van Houten kon de PvdA best gebruiken op verkiezingsdag.  

De immer kritische Leers zag echter dat Carice van Houten haar tweet inmiddels heeft verwijderd en vroeg de actrice om opheldering. Antwoord: Van Houten voelde zich ‘meegezogen’ in een politiek spelletje.

Enfin, campagnevoeren doe je dus zo. Let ook op op de lijsttrekker die nét iets te vroeg in beeld komt.