Spring naar de content

Mysterie van de piano op de zandbank ontrafeld

De verbazing was groot in Miami toen uit het niets een vleugel opdook voor de kust. Het instrument stond droog op een zandbank en was half verbrand. Twee dagen lang is er gespeculeerd over het verhaal achter de vleugel. Sommige dachten aan een reclameshoot die niet netjes was opgeruimd. Andere zagen een jaloerse ex voor zich die de laatste inboedel had verdeeld. Twee dagen later blijkt het echte verhaal minstens zo opmerkelijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De vleugel blijkt wel gewend te zijn aan aandacht. Voordat het instrument op de zandbank verzeild raakte had het een carrière als prop in tv-series en films. Via via kwam de vleugel terecht in de garage van de moeder van art director J. Mark Harrington. Totdat de 16-jarige zoon van Mark, Nicholas Harrington, een geniaal idee kreeg. 

Nicholas wil namelijk graag een opleiding volgen aan The Cooper Union college. Op deze prestigeuze artifarti school nemen ze niet zomaar iedereen aan en Nicholas wist dat hij met iets opvallends moest komen. Creativiteit zit blijkbaar in de familie, want Nicholas bedacht een videoclip waarin de vleugel en zandbank zouden voorkomen, samen met wat doedelzakken en een miniduikboot.

De broer van Nicholas, Andrew Harrington, kreeg echter tijdens het indrinken op oudejaarsdag een nog creatiever idee en een brandende vleugel was het gevolg. De Harringtons vonden het in ieder geval een geslaagde actie, want een paar uur later werd besloten om de nasmeulende vleugel mee te nemen op de familieboot en op de inmiddels bekende zandbank nog een keer in de fik te steken. Waarschijnlijk een gevalletje van daar-had-je-bij-moeten-zijn.

En dat is het verhaal van de mysterieuze verbrande vleugel. Nu maar hopen dat de video van Nicholas spelend op een brandende vleugel ook kunstzinnig genoeg is voor een plekje aan het Cooper Union College.