Spring naar de content

Kandidaat-senatoren GroenLinks hekelen pers

Het is geen verrassing dat het Kunduz-besluit van de GroenLinks-fractie tot enige ongeregeldheden in de partij heeft geleid. Vanmorgen werd bekend dat in het Limburgse Echt-Susteren een GroenLinks-raadslid uit onvrede met de partijlijn is opgestapt. Het is dan ook niet voor niets dat de Kamerfractie koortsachtig bezig is de achterban te overtuigen van de noodzaak van het genomen besluit. De Kamerleden trekken het land in om in zaaltjes hun standpunt nader te verduidelijken. Maar enkele kandidaat-senatoren richten nu hun pijlen op de pers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Zo zou verslaggever dezes volgens kandidaat-senator Ruard Ganzevoort via dat vermaledijde Twitter een ‘hoax‘ verspreiden van het Noordhollands Dagblad, dat dit weekeinde nieuws bracht over een mogelijk spreekverbod voor GroenLinks-statenleden in Noord-Holland. Het Noordhollands Dagblad beschuldigen van een hoax, dat is nogal wat.

Maar ook de landelijke pers moet het ontgelden. Kustaw Bessems van De Pers kreeg vandaag de toorn van GroenLinks Senaatskandidaat Brechtje Paardekooper over zich heen nadat hij een artikel had gepubliceerd over de modus operandi van Jolande Sap. Bessems zou volgens Paardekooper in zijn artikel overdrijven, een eigen agenda hebben en dus suggestief zijn. En dat wordt dus gezegd over Kustaw Bessems, de Frits Wester van de schrijvende pers. Bessems laat zich echter niet van de wijs brengen door deze aanval op zijn integriteit en blijft deftig: “Fijne dag & succes met je campagne!”  

Enfin, zaterdag is het GroenLinks-congres in Utrecht, waar ongetwijfeld enkele appeltjes geschild zullen worden. Maar GroenLinksers zijn niet dom. Die gaan heus geen rotzooi trappen een maand vóór de Statenverkiezingen. De meeste bezwaren komen bij een zeer kleine club vandaan, genaamd Kritisch GroenLinks, en Karel van Broekhoven, voorzitter van de ‘Midden-Oosten-werkgroep’. Die laatste heeft zelfs een heuse motie van wantrouwen aangekondigd. Dikke kans dat Jolande Sap, die het helemaal niet zo slecht gedaan heeft de afgelopen week, het pleit in haar voordeel weet te beslechten. Komt nog bij: Tofik Dibi heeft ‘hardcore Nijmegen’ al bijna om.