Spring naar de content

Kat belandt in extreem-rechts/-links demonstratie

Journalist/activist Micha Kat organiseerde afgelopen zaterdag een stadswandeling door Leeuwarden. Naast zijn voortdurende inspanningen Joris Demmink voor het gerecht te krijgen, is hij ook gedoken in de nog steeds onopgeloste moord op de Friese Marianne Vaatstra. Zijn dossier over die kwestie vindt u hier. Kat wilde het met gelijkgestemden hebben over de kwestie en maakte een stadswandeling. En toen gebeurde er iets grappigs.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Want terwijl Kat met zijn megafoon door de binnenstad van Leeuwarden liep, vonden er enkele zaken tegelijk plaats. Zo was er in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen een politieke markt. Tegelijkertijd vond er een anti-Wilders demonstratie plaats. Enkele ‘nationaal-socialisten’ grepen die gebeurtenis aan om ook te demonstreren.

En toen gebeurde het: Kat cum suis werden door de linkse actievoerders aangezien als de nationaal-socialisten. En u kunt een boel van Micha Kat beweren, maar een nationaal-socialist is het niet. En hij is niet op zijn mondje gevallen. Wat volgde, was een veldslag tussen twee megafoons. Winnaar: Micha Kat.

Doorspoelen naar 2:25 voor het grappigste misverstand van afgelopen weekeinde.

Onderwerpen