Spring naar de content

J.Lo weigerde show voor Kadhafi, maar trad wel op voor dictatorsdochter in Kazachstan

Zangeres Jennifer Lopez (ook wel: J.Lo) schreeuwt het van de daken: zij weigerde bloedgeld van kolonel Kadhafi – in tegenstelling van ‘foute’ artiesten als Beyoncé en Mariah Carey. J.Lo is brandschoon, zegt ze zelf. Maar wacht even Jennifer, wat deed je dan bij de verjaardag van de Kazachstaanse dictatorsdochter Alia Nazarbajev?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De revolutie in Libië begint steeds meer af te dalen naar een grimmige burgeroorlog. Sinds Kadhafi zijn ware aard laat zien weten regeringsleiders niet hoe snel ze zich moeten distantiëren van de kolonel. Maar niet alleen politici wisten jarenlang de weg naar Tripoli te vinden, ook veel sterren waren kind aan huis bij de Kadhafi’s.

Usher, 50 Cent?, Mariah Carey, Beyoncé, Nelly Furtado, Timbaland. Allemaal hebben ze geschnabbeld voor de Libische leider. Zo trad Beyoncéin 2009 op tijdens het nieuwjaarsfeestje van Kadhafi. Voor het zingen van vijf nummers zou de superster 2 miljoen dollar hebben gekregen. Nelly Furtado ontving de helft daarvan voor een privé-optreden in een Italiaans hotel. 

Eerlijk verdiend zou je denken, maar dat ligt in Hollywood toch wat gevoeliger. Beyoncé wist in ieder geval niet hoe snel ze moest melden dat ze haar loon had weggeven aan stervende mensen in Haïti. Waarschijnlijk dacht ze dat Roman Abramovich het feestje had betaald, want die was ook aanwezig op Kadhafi’s feestje.

Mariah Carrey heeft inmiddels ook sorry gezegd. Ze voelt zich zo schuldig: “She may even set up her own foundation.” Dus dan weet je wel hoe laat het is. Want iedereen weet dat bloedgeld het makkelijkst schoon te schrobben is met nog meer geld. 

Jennifer Lopez laat inmiddels heel politiek correct weten een aanbod van Kadhafi om voor 2 miljoen dollar een moppie te komen playbacken heeft afgewezen. Mevrouw heeft immers een goede naam hoog te houden. Overigens heeft Jennifer Lopez alleen iets tegen dictators die op het punt staan om te vallen. Een optreden in dictatuurstaat Kazachstan is dan ook geen probleem.