Spring naar de content

Zeeuwen dol op kerncentrales. ‘Hoe dichterbij, hoe groter het draagvlak’

Ongetwijfeld zullen de explosies bij de kerncentrale in Japan het stof rondom Borssele I, II en eventueel III weer landelijk doen opwaaien. Maar wat vinden de mensen die daadwerkelijk de consequenties van een eventuele ramp zullen ondervinden er eigenlijk van?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Karen Geurtsen

Volgens Ad Schenk van de plaatselijke CDA-fractie is het draagvlak voor de kerncentrale in Borssele groot. Schenk: “Veel mensen werken er of hebben er op een andere manier mee te maken. Dus in die zin: hoe dichter bij de kerncentrale, hoe groter het draagvlak.”

Toch verwacht hij wel commotie: “We zijn dan wel opgegroeid met de kerncentrale, maar het is nogal wat om zoiets bij een vergelijkbare centrale te zien gebeuren.”

Voorlichter Philip de Vree van de gemeente stelt ook buiten kijf dat het impact heeft, maar hoeveel precies durft hij nog niet te zeggen. De Vree: “Woensdag zal te Middelburg de eerste demonstratie naar aanleiding van de gebeurtenissen in Japan plaatsvinden”, meldt hij, “en bij de Provinciaalse Zeeuwse Courant hebben ze een poll uitgezet om te kijken of de Zeeuwen ongerust zijn. Vooralsnog staat die op 50/50….”

Onderwerpen