Spring naar de content

Henk Krol tegen computerdieven: ‘Geef ze terug, dan krijgen jullie twee laptops’

Gisternacht is er ingebroken bij de Gaykrant in Best. De inbrekers namen maar liefst vijf computers mee, waaronder de persoonlijke laptop van hoofdredacteur Henk Krol, die een opmerkelijk aanbod doet aan de dieven. “Geef de layout-computers terug en jullie krijgen van mij twee normale laptops.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Wat is er gebeurd?
Henk Krol: “Gisteravond om 22:18 uur en 19 seconden zijn twee mensen via een geforceerde zijdeur ons pand binnengedrongen. De ene persoon ging onmiddelijk naar de ruimte met de nieuwe layout-computers, terwijl de ander binnen tien seconden het alarm had vernield. Dat is vreemd, want het alarm zit op een ongebruikelijke plek.”

Klinkt alsof ze de weg goed kenden.
“Daar moeten we ernstig rekening mee houden. Er komen hier natuurlijk veel mensen over de vloer. De buurjongen was er trouwens binnen no-time bij, maar toen waren ze al weg. Inmiddels hebben we onze beveiliging verbeterd.”

Komt de deadline voor de volgende Gaykrant nog in gevaar?
“Nee, dat gaan we wel redden. Wel moeten alle stukken weer langs de lay-out, dat is even vervelend.”

Uw persoonlijke laptop is ook weg. Welke onthullingen over Henk Krol kunnen we binnenkort op internet vinden?
“We werken met een extern systeem dus, naast een Word-programma en Internet Explorer staat er helemaal niks op. Het meest gevoelige is het openingsplaatje waar mijn hondje op staat.”

Vermoedt u nog homofobe motieven bij de daders?
“Nee. Dan hadden ze er wel een puinzooi van gemaakt.”

Wilt u nog een oproep doen aan de daders?
“Geef de lay-out computers terug, die zijn inmiddels afgesloten van het Apple-netwerk, dus daar hebben jullie toch niks aan. Sterker nog, geef die terug en jullie krijgen van mij twee normale laptops. Het is zo zinloos.”