Tegel-nominatie voor HP/De Tijd-journalist Ivo van Woerden

niek stolker 17 mrt 2011 Cultuur

Ivo van Woerden (1979), die zijn dienstverband bij HP/De Tijd vorig jaar direct begon met een undercoveractie, is genomineerd voor De Tegel. Hij maakt kans op de journalistieke prijs met zijn artikelenreeks Dagboek van een bejaardenbroeder.

Van Woerden, behalve journalist ook gediplomeerd verpleegkundige, werkte in de zomer van 2010 undercover in enkele Rotterdamse verzorgingstehuizen. Zijn persoonlijke relaas toonde diverse misstanden aan, zoals de bijna structurele onderbezetting. Het leverde een serie artikelen op. De PvdA, GroenLinks en SP dienden Kamervragen in.

De serie leidde uiteindelijk tot het boek Undercover in de ouderenzorg, dat afgelopen maandag feestelijk werd gepresenteerd in het Amsterdamse café De Engelbewaarder. Uitgever Maarten Muntinga wist toen te onthullen dat  het boek reeds aan een tweede druk toe is.

Van Woerden is genomineerd in de categorie Achtergrond. De winnaars worden op 11 april bekend gemaakt tijdens het Feest voor de Journalistiek in het Haagse Lucent Danstheater.

Reageer op artikel:
Tegel-nominatie voor HP/De Tijd-journalist Ivo van Woerden
Sluiten