Spring naar de content

Het beste van Oostende

In Oostende wordt restaurant The Ostend Queen, boven op de Kursaal, niet meer geëxploiteerd door de befaamde Vlaamse cuisinier Pierre Wynants, maar door zijn souschefs. Stefanie de Vos en Christophe Pelfrène hebben er een eigen restaurant, dat zich specialiseert in bier-spijscombinaties. Een van hun specialiteiten is de even calorierijke als fabelachtig lekkere smeus zoals Wynants die bedacht: een klassiek vissersgerecht van geprakte aardappel en gebakken haring, maar dan met gepocheerd ei, noordzeegarnalen en biermousseline, waarbij de gebakken haring vervangen is door haringkaviaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Een ander memorabel Oostends adres is De Stad Kortrijk, een spartaans eethuisje dat geen reserveringen aanneemt en waar de klandizie verzocht wordt buiten te wachten, maar waarvan niettemin elke Oostendse chef toegeeft dat er de beste tong wordt gebakken.

En dan zijn er natuurlijk de garnaalcroquetten van Michèle Thelens, die zij dagelijks vers maakt in restaurant Le Chevalier aan de promenade. Hoe ze dat precies doet, is te zien op www.hpdetijd.nl. RH

Restaurant De Bistronoom. Vindictivelaan 22, Oostende. Tel.: 0032-473734801.

Restaurant De Stad Kortrijk. Langestraat 119, Oostende. Tel.: 0032-50707189.

Restaurant Le Chevalier. Albert 1 Promenade 66, Oostende. Tel.: 0032-59705874.

Onderwerpen