Spring naar de content

‘Sigaretten moeten onzichtbaar worden’

Briljant idee van anti-rooklobbyist Stivoro: om prikkelgevoelige pubers voortaan niet meer in de verleiding te brengen, verstop je die kankerverwekkende rotdingen toch gewoon? Onder de toonbank, bijvoorbeeld. Oftewel, het gebruik van exorbitante prijsverhogingen, sobere vormgeving en ontmoedigende [[popup file=”2011-03/roken_1.jpg” description=”leuzen” align=”inline” ]] is jammerlijk mislukt, dus proberen we het met een tactiek uit grootmoedersch kastje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Stivoro vindt het ‘hoog tijd’ dat we daarin landen als Engeland, Ierland, Canada en IJsland volgen. Niet dat zij overigens de ervaring hebben dat deze tactiek daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt, want zij zijn ook pas ‘eerder deze week’ (mind you: het is dinsdag) begonnen met het ‘onzichtbaar maken’ van de sigaretten.

Het is nu slechts een kwestie van afwachten of de dodelijke combinatie van accijnsverhogingen, onaantrekkelijke pakjes, de confronterende leuzen én de briljante verstoptechniek de geldkraan richting Nederlandse schatkist dicht zal weten te knijpen.