Spring naar de content

Government shutdown in VS is nakende

We zitten met ons hoofd op dit moment wat meer bij Japan en Libië maar in de Verenigde Staten van Amerika gaat het ook niet al te best. Er bestaat een kans dat de federale overheid haar deuren moet sluiten. De Republikeinen en Democraten raken het maar niet eens over de begroting. Als ze tegen het einde van deze week nog altijd geen akkoord hebben bereikt, wordt de Amerikaanse overheid waarschijnlijk tijdelijk gesloten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

De laatste keer dat dat gebeurde was in 1995 onder het bewind van Bill Clinton. Een maand lang lag de overheid stil. Dat klinkt allemaal iets dramatischer dan het is. Alleen de niet-essentiële medewerkers worden naar huis gestuurd. Een vergunning aanvragen voor een dakkapel gaat niet lukken, het leger en de politie blijven wel paraat. Toch zullen niet alle Amerikanen gelukkig zijn met deze ontwikkeling: tijdens de Clinton shutdown konden 400.000 veteranen naar hun uitkering fluiten..

Mocht het misgaan: bereid u zich vooral voor op gehakketak tussen Democraten en Republikeinen over wie nou eigenlijk schuld heeft aan de crisis. Verder blijft u uiteraard op de hoogte via Twitter. A countdown to the possible government shutdown in April 2011 vindt u hier. De basiscurus is hier te vinden: The House and Senate have until April 8 to extend the federal budget before the current stopgap spending measure expires. Inclusief dramatische countdown!