Spring naar de content

Wat doen we met Pim?

Pim Fortuyn – over enkele weken is het alweer negen jaar geleden dat zes kogels uit een Firestar-pistool een einde maakten aan het leven van de flamboyante politicus. Kort na zijn dood liet Harry Mens twee standbeelden van Fortuyn vervaardigen. Een van die beelden moet nu het illustere Almelo op de kaart zetten. “Het beeld van Fortuyn zou Almelo in één klap op de wereldkaart zetten.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Het was maar goed dat Mens twéé beelden liet maken, want het eerste werd tijdens het transport onthoofd door een viaduct. Het tweede stond jarenlang in de [[popup file=”2011-04/pim-groot.jpg” description=”voortuin” align=”inline” ]] van Palazzo di Pietro, de Rotterdamse stadsvilla van Fortuyn. Dat pand is onlangs verkocht en de nieuwe bewoners stelden geen prijs op het standbeeld. Dat wordt nu dus geveild.

Harry de Olde van Partij Vrij Almelo heeft interesse in het standbeeld en denkt dat het een economische impuls zal betekenen voor de Overijsselse stad. “Het vrijheidsbeeld in Almelo. Massa’s toeristen komen naar Almelo, net op het moment dat Almelo toeristenbelasting gaat heffen. Almelo uit de financiële ellende, wat een briljant idee.”

Het andere beeld – na de onthoofding gerestaureerd – is gratis af te halen bij Harry Mens.

Onderwerpen