Spring naar de content

Jesse Jackson jr: ‘iPad schuldig aan werkloosheid VS’

Democratische lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Jesse Jackson jr – inderdaad zoon van – heeft een wel heel aparte oorzaak gevonden voor de hoge werkloosheid in de Verenigde Staten: de iPad!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Volgens Jesse Jackson jr. brengt de tablet-pc van Apple ernstige economische schade toe aan uitgeverijen, boekwinkels en bibliotheken. Ook het idee van de Universiteit in Chicago om lesboeken te vervangen voor de iPad kan niet op zijn sympathie rekenen. Bovendien wordt het apparaat ook nog eens gemaakt in China, zodat de Verenigde Staten er geen cent aan verdient. 

U begrijpt dat Jesse Jackson jr. een echte patriot is die niet aan e-mail doet, maar enkel brieven stuurt via US Postal Service. Een man die nooit noodles eet, maar enkel Amerikaanse hamburgers. Een man die… Oh nee, toch niet. Twee maanden geleden noemde Jesse Jackson jr. de iPad nog een revolutionair apparaat en pleitte hij ervoor om elke student in de VS zo’n tablet-pc cadeau te doen. 

De inconsequentie van Jesse Jackson jr. staat haast symbool voor heel Amerika. Aan de ene kant een Wallmart vol spotgoedkope meuk eisen, aan de andere kant klagen dat dit ten koste gaat van de eigen werkgelegenheid. Afijn, het levert in ieder geval wel leuke filmpjes op.

<iframe title=”YouTube video player” width=”410″ height=”345″ src=”http://www.youtube.com/embed/D5X8W7MgbhM” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>