Spring naar de content

Moffenhoergate: Brinkman liegt

U heeft het meegekregen: Mei Li Vos is in het nieuws. Eerst haar stuk in Trouw, waarin ze bepleitte dat er geen PVV’ers naar de Dam zouden komen, vervolgens een optreden in Pauw & WItteman, waarin ze vertelde dat Hero Brinkman aan een journaliste had verteld dat Vos een moffenhoer was, en die radiojournaliste had dat weer aan Vos verteld, en die vertelde dat dus weer aan Pauw en Witteman. Zoals u hier boven ziet, ontkende Brinkman. Maar Brinkman liegt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Zonder alle PVV’ers over één kam te scheren: er zitten toch een paar lieden in de fractie die – hoe zeg je dat – niet zo deftig zijn. Eerst de brievenbuspisser, nu de moffenhoer-roeper. Het is allemaal bepaald geen parlementair gedrag of taalgebruik. Maar goed, terug naar de kern. Brinkman heeft Vos dus wel degelijk een moffenhoer genoemd. Hij gaf het gisteren namelijk toe in NRC Handelsblad.

Wij citeren. “Zij is geen moffenhoer en ik geen NSB’er. Maar ik heb wel tegen mensen gezegd dat ze het gevaar loopt als moffenhoer door te gaan, omdat ze altijd zo vriendelijk tegen me doet, me om de nek hangt en zo.” Moffenhoer. Brinkman zegt het letterlijk. Omdat ze hem schijnbaar om de nek vliegt als ze elkaar tegenkomen. Maar: als Vos de moffenhoer is, wie is dan de mof?

Kortom, een onbegrijpelijk verhaal van Brinkman. Blijft overigens de vraag waarom de radiojournaliste in kwestie Brinkman dan niet een microfoon onder zijn snufferd heeft gedrukt. Het artikeltje in NRC vindt u [[popup file=”2011-05/artikel-nrc.jpg” description=”hier” align=”inline” ]].

Onderwerpen