Spring naar de content

Osama keurde plan aanslag af wegens te bloedig

Langzaam komen er details naar buiten over de aantekeningen die Osama bin Laden bijhield. Het dagboek geeft een uniek kijkje in het brein van de terroristenleider. Zo blijkt dat Osama tegen het plan was om een aanslag te plegen à la Karst Tates in Apeldoorn. Deze terreurdaad zou Al-Qaida alleen maar een slechte naam geven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Bin Laden heeft het hier over het plan dat in het oktobernummer stond van het altijd opbeurende Al-Qaida-magazine Inspire (PDF). Hierin stond een proefballonetje van de Canadees Yahya Ibrahim om een tractor met behulp van slagersmessen en bajonetten om te bouwen tot een rijdende moordmachine. Te bloedig, volgens Osama. Ook het idee dat deze terreurdaad tot een willekeurige slachtpartij zou leiden stond de Al-Qaida-leider niet aan. U leest het goed, de man achter 9/11 had het niet zo op willekeurige slachtpartijen. Verder vond hij dat Al-Qaida een te bloedig imago had bij moslims wereldwijd.

In het artikel legt Yahya Ibrahim in detail uit hoe hoog de messen op je tractor moeten hangen voor de meeste slachtoffers en wat de beste plek en tijd is voor deze aanslag: “Pick your location and timing carefully. Go for the most crowded locations. Narrower spots are also better because it gives less chance for the people to run away…To achieve maximum carnage, you need to pick up as much speed as you can while still retaining good control of your vehicle in order to maximize your inertia and be able to strike as many people as possible in your first run.”

Yahya Ibrahim blijkt zelf in dagelijkse leven niet zo’n Rambo te zijn. Want in plaats van het in elkaar MacGyveren van tractoren geeft hij les aan jonge moslims in Australië. Een geruststellende gedachte…