VVD’ers financieren Partij voor de Dieren. Is dat erg?

Bas Paternotte 13 mei 2011 Politiek

SCHANDALIG! Althans, dat vinden ze bij VARA’s roeptoeter Joop. Marianne Thieme zegt vandaag in een interview in de Volkskrant dat de Partij voor de Dieren gefinancierd wordt door VVD’ers. Reden genoeg voor Joop om daar groot mee te openen. “De Partij voor de Dieren wordt in de praktijk vooral gezien als een horzel voor linkse partijen als GroenLinks en de PvdA waar economische belangen worden getoetst aan ethische normen.” De eerste de beste reactie: “Hoe kan nu iemand die mensenhaat als levenskunst verheft zo pro-dier zijn?” Juist, ja. Is het werkelijk nu zo erg?

Gek genoeg staat de quote van Thieme niet in het interview maar wel op de website. Enfin, ze zegt daar: “De geldschieters van de Partij voor de Dieren komen uit onverwachte hoek. Onze financiers zijn rasechte VVD’ers, pure liberalen.” De inmiddels overleden ondernemer Niek Pierson, telg uit het befaamde bankiersgeslacht, was de financiële man en geldschieter van de PvdD. Onduidelijk is of hij VVD’er was.

GroenLinks is al een tijdje bezig met een wetsvoorstel over openheid over partijfinanciering. Maar toch is het interessant: door wie wordt de Partij voor de Dieren gefinancierd? En waarom? Enfin, belangrijker: wat is uw mening? Is het goed of slecht dat er volgens Thieme VVD’ers haar partij financieren?

Het interview met Marianne Thieme vindt u [[download file=”2011-05/interview-thieme.pdf” icon=”” text=”hier” title=”Marianne Thieme in de Volkskrant.” ]] (PDF).

[[ poll uid=443 ]]

Reageer op artikel:
VVD’ers financieren Partij voor de Dieren. Is dat erg?
Sluiten