Spring naar de content

Plus-supermarkten weigeren duivelse K3-muziek

Zeven Plus-supermarkten weigeren mee te werken aan een muntenactie van het hoofdkantoor omdat deze in strijd zou zijn met de bijbel. Op de muziekmunten zijn popartiesten afgebeeld die het niet altijd even nauw nemen met Woord Gods. Het gaat om godslasterlijke acts als K3, Mega Mindy en Jeroen van den Boom. Om de consument tegemoet te komen hebben ze nu een alternatieve actie bedacht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het gaat om de Plus-supermarkten in Benthuizen, Middelharnis, Rockanje, Sprang-Capelle, Waarder, Dubbeldam en Stadspolders. Meneer Verheul, eigenaar van de Plus-supermarkt in Benthuizen, weigert aan de muntenactie mee te werken omdat de songteksten van de muzikanten die afgebeeld staan op de munten niet aansluiten bij zijn manier van leven. “Wij kunnen hier gewoon niet achter staan.”

Verheul heeft niet het idee dat hij zijn klanten iets onthoudt: “Voor een groot gedeelte bepaal ik momenteel natuurlijk ook al welke producten we aanbieden. Bovendien kregen we bij de vorige actie met de Street Beanz veel negatieve reacties van klanten die daar niet van gediend waren.” In de collectie van Street Beanz zaten namelijk twee poppetjes met duivelshorens, iets wat ze in Benthuizen minder kunnen waarderen.

Om de klant toch tegemoet te komen heeft meneer Verheul samen met vijf collega’s een alternatieve actie gestart. De Clics, een soort neplego, moeten ervoor zorgen dat de plaatselijke jeugd in het gareel blijft.