Spring naar de content

Joost Zwagerman verpulvert Anil Ramdas

Het botert al een tijdje niet tussen Anil Ramdas en Joost Zwagerman. De backgrounds in een notendop: Ramdas vindt PVV-stemmers maar dom, Zwagerman van niet, vervolgens noemde Ramdas PVV-stemmers weer de naargeestige kinderen van Adolf Eichmann. Maar Zwagerman slaat nu keihard terug. “Ramdas is een schertsfiguur.” Game, set en match voor Zwagerman.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Want wat blijkt: Ramdas vertelt in een interview in Vrij Nederland dat zijn gewraakte artikel over achterlijke, primitieve en rancuneuze PVV’ers eigenlijk maar een experiment was! Want: “In de NRC had ik zoiets natuurlijk nooit opgeschreven.” En dat schiet Zwagerman vandaag in de Volkskrant in het verkeerde keelgat; Ramdas heeft zichzelf ontmaskerd.

“Deze onbedoelde zelfontmaskering maakt het in éen klap onnodig en overbodig om nog te discussiëren over Ramdas’ haat-taal aan het adres van PVV-stemmers. Er resten immers alleen nog maar zijn gespleten tong en dubbelhartigheid,” aldus de ontketende Zwagerman.

Ramdas legt in VN uit dat hij onderzoek deed voor zijn roman Badal.  Zwagerman vervolgt: “Badal is ook de naam van de hoofdpersoon in dat boek, en deze Badal lijkt als twee druppels water op Ramdas. Badal is het hele boek lang nijver bezig aan ‘een belangrijk essay over white trash’. Alleen al dit voornemen tot het schrijven van ‘een belangrijk essay’ maakt Badal tot een potsierlijke hoofdfiguur – en Ramdas tot een schertsfiguur.”

Pats, boem. Don’t fuck with Joost Zwagerman, lijkt de schrijver te willen zeggen. Oké, nog eentje dan: “Zó vaak beklemtoonde Ramdas dat hij op mij neerkijkt dat het niet anders kan of ik ben erg belangrijk voor hem. Als ik hem daar een plezier mee doe, wil ik dat ook heus wel zijn.” Genieten!