Spring naar de content

Waxinewerper Erwin L. boos op Micha Kat. ‘Dit is complotfantasie’

Opmerkelijke ontwikkeling in de zaak van de waxinelichtjeshouderwerper en HP/De Tijd-reageerder Erwin L. Hij is boos op Micha Kat omdat die de advocate van L. – Marielle van Essen – lastigvalt. Ondertussen zit L. al meer dan acht maanden vast, vandaag is weer een regiezitting in de kwestie. “Ik ben er heel boos over. Wat Micha Kat doet is mij voor de voeten lopen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Kat bezocht met draaiende camera eerder deze maand het kantoor van Van Essen aan de hoofdstedelijke Herengracht en werd daarna gearresteerd. Die aanhouding van Kat was natuurlijk onterecht, want sinds wanneer mag er niet meer gefilmd worden op de openbare weg? Iets wat de hermandad even later ook inzag: Kat kreeg excuses.

De irritatie van L. is overigens wel voorstelbaar. Kat stelt namelijk dat een kantoorgenoot van Van Essen betrokken is bij een netwerk van pedofielen en dat leidt natuurlijk af van de zaak van de waxinelichtjeshouderwerper. Of zoals L. het omschrijft: “Laat hem bij dat kantoor uit de buurt blijven, ik heb daar helemaal niets aan.”

Pijnlijk voor Kat, aan de andere kant dient gezegd dat de hyperactieve blogger de kwestie op de agenda houdt. Volgens L. ligt het probleem bij Justitie. “Laat hem naar de rechtbank gaan. (-) Daar zijn ze de zaak aan het bedonderen.” L. zit nu vast in de penitentiare inrichting in Vught en wordt onderzocht door het Pieter Baan Centrum.

Volgens Kat wordt L. echter gechanteerd door zijn advocate: “We hebben overigens uit goede bron vernomen dat Marielle van Essen Erwin Lensink onder druk heeft gezet de telefoontjes uit het filmpje te plegen. Ze heeft zelfs tegen Lensink gezegd dat ‘als Micha Kat haar niet met rust laat, dat ze haar verdediging dan zal moeten neerleggen’.” L. denkt daar dus anders over: “Mijn advocate doet prima haar best. (-) Dit is geen complottheorie maar complotfantasie. (-) De zaak is al schandalig genoeg, er hoeft niet meer bij verzonnen te worden.” Maar het blijft schuren. Waarom zit deze man al zolang vast?

Hieronder de twee voicemails van Erwin L. Met dank aan Micha Kat en zijn jongens van JDTV.

Onderwerpen