Spring naar de content

Islamisering bestaat niet, deel 2

Een kleine twee jaar terug constateerden we al dat alle ministeries hetzelfde antwoord gaven wanneer er in Kamervragen van de PVV verwezen werd naar de vermeende islamisering van Nederland. De auteur was Ella Vogelaar en dat was dan ook gelijk het enige stempel dat de sociaal-democrate op de parlementaire geschiedenis wist te drukken. Inmiddels heeft het centrum-rechtse kabinet een nieuwe formulering, wederom departementsbreed. Conclusie: islamisering bestaat nog steeds niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Onder het laatste kabinet Balkenende was het standaardantwoord altijd: “Onder islamisering wordt verstaan: de maatschappij organiseren volgens islamitische principes. Hiervan is in Nederland geen sprake. In ons land gelden de basiswaarden en grondprincipes van de democratische rechtstaat. Dit houdt in dat de overheid een neutrale positie inneemt ten opzichte van de inhoud en organisatie van religies, dus ook ten opzichte van de islam.”

Inmiddels is er een nieuwe formulering en die luidt als volgt: “Rekening houden met het gegeven dat een toegenomen deel van de Nederlandse bevolking zich tot het islamitische geloof rekent, is geen islamisering, maar bij uitstek uiting van de westerse waarden van geloofsvrijheid en tolerantie.

Was getekend, Piet Hein Donner (CDA).

Onderwerpen