Spring naar de content

Waarom Joop Schafthuizen publicatie van de nieuwe Reve-biografie wil tegenhouden

In het derde deel van de Reve-biografie zijn brieffragmenten opgenomen die vermoedelijk een ongunstig beeld van zijn laatste partner Joop Schafthuizen schetsen. Terwijl er van Schafthuizen, dankzij zijn hebzucht, boycots en censuur, al zo’n ongunstig beeld bestaat dat een paar brieven dat niet veel erger kunnen maken, zou je denken.
Tenzij het om beschrijvingen van misbruik of andere strafbare handelingen zou gaan, zoals sommige Revianen vermoeden. Van Schafthuizen is bekend dat hij op jongens valt van tussen de tien en vijftien jaar oud. “Zeg maar gerust dat ik heel erg pedofiel ben,” zei hij in 1984 tegen dit weekblad. ‘Kabouters’ noemde hij die jonge jongens. Hij misbruikte ze in de woningen van oudere homoseksuele mannen, die in ruil voor hun gastvrijheid mochten toekijken.
Lees verder en reageer

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen