Spring naar de content

Cohen-critici uit anonimiteit. ‘Zijn aantreden was een vergissing’

Job Cohen krijgt het steeds zwaarder. De twijfel binnen de PvdA over de fractieleider neemt toe en waar de critici binnen de partij vorige week in HP/De Tijd niet bij naam genoemd wilden worden, treedt het eerste kopstuk nu uit de anonimiteit in het AD.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Cohen straalt geen ambitie uit. Inhoudelijk niet en ook qua presentatie niet. Hij mist de drive,” zegt Michiel van Hulten, oud-partijvoorzitter. Hij ziet het ‘niet meer goed komen’ met Cohen. Ruim een jaar geleden was Van Hulten nog enthousiast over het aantreden van Cohen. Nu spreekt hij van ‘een vergissing‘. De oud-partijvoorzitter geeft aan dat ook andere PvdA’ers hun twijfels hebben.

Een van hen is Marcel Duyvestijn, columnist van de PvdA-website. “Cohen weespiegelt de onzekerheid van de warrige, dwarrelende de koers van de partij,” zegt de columnist in het AD. Hij hoopt dat de partijleiding Cohen ‘uit zijn lijden zal verlossen’.

Er zijn ook PvdA’ers die geen twijfels hebben. Kamerlid en ex-minister Ronald Plasterk gelooft dat het ‘helemaal goed’ gaat komen.

Een oude vriend van Cohen, Hans Crombag, zegt dat Cohen vrij laconiek is over de kritiek. “Het zou best wel eens kunnen dat hij voor dit vak, zoals dat momenteel wordt beoefend, ongeschikt is. Dat houdt hij zelf ook niet voor onmogelijk,” zegt Crombag.