Spring naar de content

Journalist noemt Obama een lul

MET UPDATE – “Oeps, heb ik nou echt zojuist de president voor lul uitgescholden?” is vast wat poltiek verslaggever Mark Halperin gedacht moet hebben toen hij live op televisie Barack Obama een ‘dick’ noemde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De journalist dacht dat hij tijdens de uitzending van Goodmorning Joe op de Amerikaanse zender MSNBC gebruik kon maken van de zogenaamde ‘7 seconden-vertraging’ techniek, waardoor hij een opmerking kon maken die niet uitgezonden wordt. Maar door een miscommunicatie met de eindredactie zijn de kijkers getuige van hoe Halperin Obama een ‘dick’ noemt: “I thought he was kind of a dick yesterday.” De presentator begint vervolgens ‘oh my god’ te sputteren en roept ‘vertraag dat, vertraag dat’, maar het mag niet baten. Halperin reageerde op het optreden van president Barack Obama tijdens een persconferentie de dag ervoor.

<iframe width=”410″ height=”330″ src=”http://www.youtube.com/embed/1-7io3OBoDQ” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Halperin heeft inmiddels publiekelijk zijn excuses aangeboden (zie hieronder). Maar dat helpt ‘m nog niet: de Amerikaanse zender heeft besloten de journalist voor onbepaalde tijd te schorsen. De reactie van Het Witte Huis: de opmerking van Halperin is ‘ongepast’.

<iframe width=”410″ height=”330″ src=”http://www.youtube.com/embed/sDmWt6CBevw” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>?

UPDATE, 12.53 uur – Jon Stewart neemt op hilarische wijze de man náást Halperin in de zeik.