Niet meer werken, maar ‘delen’

karen geurtsen 15 jul 2011 Politiek

Wát? Ga je vandaag werken? Dat is echt zó 2010… Volgens ir. Bernard Drion, lector bij de Breda University of Applied Sciences (oftewel feestopleiding met richtingen als vrijetijdsmanagement en gamestudies), is werken as we know it totaal passé. Over vijf jaar noemen we het ‘delen’ of ‘brengen’ en gaat het niet meer om de baas, maar om the brand.

Drion noemt het nu nog een experiment, maar over een paar jaar zullen we niet meer beter weten, lezen we op een Kluwerwebsite over het Nieuwe Werken. De term ‘kantoor’ zal verdwijnen. In plaats daarvan krijgen we koffiecorners en ontmoetingsplekken. Medewerkers worden ‘gasten’ die verleid moeten worden. En bazen? Die bestaan niet meer. Zij worden gastheren die hun medewerkers cultuur en sfeer moeten bieden, zodat ze bij hen willen komen ‘delen’. Werk als inspanningsverplichting zoals in het industriële tijdperk? In de 21ste eeuw doen we daar echt niet meer aan.

Helemaal relaxed wordt de nieuwe vorm van werken trouwens niet, want de werkplekken en kantoortijden worden volgens Drion wel vervangen door ‘protocollen’ en ‘etiquettes’. 

Zie je het ‘delen’ ook wel zitten? In Facto Magazine zet Drion zijn nieuwe wereldbeeld uiteen.

Reageer op artikel:
Niet meer werken, maar ‘delen’
Sluiten