Spring naar de content

Nee, Pim. Wouke kan helemaal niet koken

“Mevrouwtje. Ga lekker naar huis, koken. Veel beter.” Historische woorden van Pim Fortuyn op donderdag 21 maart 2002 tegen de Grande Dame van het Binnenhof: Wouke van Scherrenburg. Een inschattingsfout van de Goddelijke Kale, La Scherrenburg is dus helemaal niet zo goed met potten en pannen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Fortuyn deed zijn uitspraak na het traditionele lijsttrekkersdebat op de Erasmus Universiteit. Een opmerkelijk debat omdat Fortuyn uiteindelijk wegliep. Fortuyn viel stil toen studenten de lijsttrekkers vragen mochten stellen. Toenmalig GroenLinks-lijsttrekker Paul Rosenmöller rook zijn kans: “Als je aangevallen wordt op je zwakke punten, ga je er niet op in en ga je theater maken.” Fortuyn, die de volgende dag zijn vader moest begraven, was gekwetst, deed zijn microfoontje af en verliet – onderwijl de uitgestoken hand van Rosenmöller negerend- de zaal. Buiten werd hij vervolgens opgewacht door het Grote Blonde Beest (dixit Gerrit Zalm).

De rest is geschiedenis.