Spring naar de content

Poepje is jarig!

Hoera! Uw achternaam is jarig, zo meldt het Meertens instituut. Op 18 augustus 1811 verplichtte Napoleon iedere Nederlander zich een achternaam aan te meten. We zijn er blij mee; het is wel zo makkelijk voor het overzicht. Daarnaast zijn namen vaak een bron van vermaak.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Karen Geurtsen

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zo kennen we vishandelaar Graat, badjuffrouw Zinkgraag en voetreflextherapeute Manck. Logischerwijs is Poepjes (er zijn in Nederland 285 ongelukkigen) voor niemand leuk. Dat terwijl het vroeger juist een vleivorm was. 

Voor- en achternaam tezamen leveren uitgesproken vaak hilarische combinaties op. Zo kennen we Bo ter Ham, Sytse Vliegen, Koos Busters en Mary Christmas. 3FM stelt voor ons elk jaar een Schaamnamen top tien van werkelijk bestaande combinaties samen. De winnaars van de afgelopen drie jaar?

Stanley Messie, Fokje Modder en Con Domen. 

Klik hier voor de hele top tien van afgelopen jaar.