Spring naar de content

Au! Niemand die WNL-presentator Alex de Vries wat vertelde

Woensdag is bladendag. De tijdschriften van de week worden dan door de postbode op de redactie van HP/De Tijd neergeploft. Ons oog viel op de column van Pownews-verslaggever Rutger Castricum. De man die het sjaaltje bon ton maakte in Nederland Medialand heeft een column in Nieuwe Revu. Hij schrijft over Alex de Vries, presentator van WNL’s ochtendprogramma Ochtendspits. Afgelopen zondag hoorde De Vries pas dat hij dit seizoen niet zal terugkeren als presentator bij het ochtendprogramma wegens Eva Jinek. Nobody told him.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Castricum is fan van de presentator: “Zijn verschijning op tv maakte mensen blij en gelukkig. Nederland werd weer Nederland. Vanaf de eerste dag dat deze verlosser op het scherm verscheen, is het aantal huwelijken explosief gestegen en werd er meer geneukt dan ooit.” Vervolgens verwijst de presentator naar een interview met De Vries in de lokale krant Het Parool.

De Vries gaf namelijk een groot interview aan het dagblad twee dagen voordat bekend werd dat Jinek een transfer maakte van de NOS naar WNL. En met de kennis van nu is dat interview enigzins pijnlijk te noemen. “Ik ben echt verliefd geworden op de camera en het vak presenteren. (-) Ik ga nu echt voor televisie, dat kun je niet half doen.”