Spring naar de content

‘Beatrix moet aftreden en het land ontvluchten’

Micha Kat, de journalist die met zijn website klokkenluideronline.nl de ophef niet schuwt, heeft opgeroepen tot demonstraties tegen koningin Beatrix op Prinsjesdag. Deze oproep deed hij op zijn website naar aanleiding van zijn nieuwe beschuldigingen van pedofilie aan het adres van Joris Demmink. Demmink is secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en wordt volgens Kat al jarenlang beschermd door een machtige kring vrienden, waartoe ook de Koningin behoort. Kat: “Er moet fysieke actie komen, demonstraties bij het ministerie e/o het huis van Demmink. Prinsjesdag is ook een mooie gelegenheid.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Naast de oproep tot demonstraties plaatste Kat ook een filmpje waarin te horen is dat hij Hare Majesteit telefonisch probeert te bereiken maar telkens wordt afgewimpeld door telefonistes. In die telefoongesprekken stelt Kat dat Beatrix ‘zo snel mogelijk moet aftreden en het land ontvluchten omdat het Nederlandse volk eigenlijk steeds meer begint in te zien dat Beatrix niet voldoet aan de morele eisen die aan een staatshoofd gesteld worden’.

Deze week werd bekend dat twee Turkse mannen aangifte hebben gedaan tegen Demmink. Ze beweren op 12 en 16-jarige leeftijd seksueel te zijn misbruikt door de secretaris-generaal van Justitie. Volgens advocaat Adèle van der Plas, die de belangen van de twee Turkse mannen behartigt, staat ook een derde man op het punt aangifte te doen.

Kat is er al jaren op uit om Joris Demmink veroordeeld te krijgen voor pedofilie. Het OM heeft in het verleden wel een oriënterend onderzoek naar de topambtenaar gedaan, maar vond destijds ‘geen enkele grond’ om Demmink te vervolgen.