Spring naar de content

Een metrostation voor Ramses Shaffy?

Nigaio Wijnen en Rob Jansma zaten tijdens een verblijf in Brussel in de metro. De rit voerde langs talloze stations met weinig inspirerende namen. Totdat ze uit de krakerige speakers hoorden: “La prochaine…Jacques Brel”. Nigaio en Rob keken elkaar aan. Brel, die kenden ze wel! De twee zijn nu een actie begonnen. Want waarom niet het  in aanbouw zijnde Amsterdamse metrostation Vijzelgracht naar Ramses Shaffy vernoemen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Shaffy overleed twee jaar geleden op 76-jarige leeftijd. De keus is niet voor niets gevallen op de in aanbouw zijnde halte Vijzelgracht. De zanger woonde jarenlang om de hoek in de Derde Weteringdwarsstraat. Veel bekende Amsterdammers steunen het initiatief waaronder de (onvermijdelijke) Jeroen Krabbé, Cornald Maas en Joop Braakhekke.

Voorlopig blijft Amsterdam nog een bouwput, naar verwachting wordt de NoordZuidLijn pas in 2017 opgeleverd. Dat betekent dat u nog voldoende heeft om de petitie te tekenen van de initiatiefnemers. Het project heeft de zegen van Liesbeth List, opdat u het weet: “Ik maak een buiging voor dit initiatief, dit is zo goed! Ik juich dit van harte toe. Ramses verdient het.” (Foto: AVRO)