Spring naar de content

Buzz-top-3: Tuna, Johnson-Sirleaf & Rooney

1. SENOL AYHAN TUNA (Amsterdam, 1964) – Eigenaar wasserette. Tevens bodyguard van Willem Holleeder. Verdacht van afpersen zakenman John Wijsmuller. Tuna’s lichaam werd 3 oktober aangetroffen in een achterbak van een auto aan de A58 bij het Brabantse Spoordonk. Na DNA onderzoek bleek het om de Turks-Amsterdamse beroepscrimineel te gaan. De politie vermoedt dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

2. ELLEN JOHNSON SIRLEAF (Monrovia, 1938) – Eerste vrouwelijke president van Afrika. Ontving vorige week de Nobelprijs voor de Vrede voor haar ‘niet gewelddadige inzet voor de veiligheid van vrouwen en voor de rechten van vrouwen om volwaardig mee te doen in het bereiken van vrede’. Krijgt felle kritiek van oppositiepartij CDC, die beweert dat Sirleaf ex-president Charles Taylor financieel heeft gesteund. CDC hield daarom deze week een protestactie in hoofdstad Monrovia. Sirleaf staat desondanks op voorsprong in de presidentsverkiezingen, zo blijkt uit recente peilingen.

3. WAYNE MARK ROONEY (Croxfeth, 1985) – Engelse topspits met uiterlijk en temperament van een rugbyspeler. Werd onlangs door Sir Alex Ferguson vergeleken met Pele. Incasseerde in de wedstrijd tegen Montenegro een domme rode kaart wegens het natrappen van een tegenstander. Mist nu de groepsfase van het EK door een schorsing van drie wedstrijden. ‘Looney Rooney’ haalde daarmee de woede van het Britse volk op de hals en werd door de tabloids voor ‘idiot’ en ‘roonatic’ uitgemaakt.

Vorige week: 1. Jermain Lamarr Cole. 2. Shakira Isabel Mebarak Ripoll. 3. Willem Holleeder.

Onderwerpen