Buzz-top-3: Sarkozy, Cohen & Yue

matthijs prinzen 21 okt 2011 Cultuur

1. GIULIA SARKOZY (Parijs, 2011) – Dochter van voormalig model en – als we de peilingen mogen geloven – bijna ex-president. Kwam ter wereld terwijl vaderlief de Europese economie aan het redden was. Gerucht ging eerst dat haar naam Dahlia zou zijn. Kranten en tijdschriften vechten om het eerste kiekje van ‘la fille Sarkozy’, maar mama is bereid de paparazzi voor de rechter te slepen als foto’s van de kleine onrechtmatig worden gepubliceerd.

2. JOB COHEN (Haarlem, 1947) – Leider van de derde partij van Nederland. Voelt dat er aan zijn stoelpoten wordt gezaagd door partijvoorzitster Ploumen. Wil voorlopig van geen wijken weten. Ging met alle fractievoorzitters op schoolreisje naar de Antillen maar werd onwel in de retourvlucht. Oorzaak: voedselvergiftiging. Is nu naar het schijnt weer aan het werk.

3. WANG YUE (Foshan, 2009-2011) – Dochter uit een arm boerengezin. Liep alleen over straat en werd overreden door een bestelbusje. Achttien mensen liepen langs haar heen, maar niemand deed iets. Vuilnisvrouw Chen Xianmei greep wel in en werd daardoor de heldin van de natie, maar het mocht niet baten. Yueyue, zoals haar koosnaampje luidde, raakte in coma, werd hersendood verklaard en stierf vervolgens vrijdagmorgen in het ziekenhuis in Foshan. Condoleances stromen binnen op Twitter. “Goodbye Yueyue, in heaven there is no cars.”

Vorige week: 1. Senol Ayhan Tuna. 2. Ellen Johnson Sirleaf. 3. Wayne Mark Rooney.

Reageer op artikel:
Buzz-top-3: Sarkozy, Cohen & Yue
Sluiten