Spring naar de content

Media stinken in hoax-brief van Mauro

“Laten we onze Waardebril nou eens opzetten.” Zo eindigde gisteren een dramatische brief (PDF) van de Angolese asielzoeker Mauro Manuel aan de Tweede Kamer. Een ‘waardebril’, niet echt de taal van een 18-jarige jongen. De brief werd verspreid door het ANP en al snel overgenomen. Ook de Volkskrant drukte hem vanmorgen in zijn geheel af.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Het ANP verspreidde de brief gisteren om 14:42 uur. Powned-journalist Thijs Wolters rook al snel onraad vanwege de bizarre laatste zin over de ‘waardebril’. Het Algemeen Dagblad wist vanmorgen te melden dat de brief van een ‘onafhankelijk tekstschrijver’ komt.

Het ANP zit ondertussen met de kwestie in de maag. Volgens hoofdredacteur Marcel van Lingen komt de brief bij Defence for Children vandaan, de organisatie die Mauro begeleidt. Mauro zelf zegt in het Algemeen Dagblad vanochtend dat hij niet bij het schrijven van de brief betrokken was. Desondanks hield Defence for Children vanochtend tegenover Van Lingen vol dat de tekst van Mauro afkomstig is.

Hoofdredacteur Van Lingen zegt tegen Powned dat hij geen goed gevoel heeft overgehouden aan de manier waarop Defence for Children met  de kwestie Mauro omgaat.

De Tweede Kamer gaat vanmiddag vermoedelijk in debat over de kwestie Mauro. Bij het CDA lijken de neuzen inmiddels dezelfde kant op te staan: wat de christen-democraten betreft mag hij zijn studievisum in Nederland afwachten. Het spektakel in de Tweede Kamer barst na het Vragenuurtje – rond 15:00 uur – vermoedelijk los. Dat volgt u natuurlijk via Politiek24.

Onderwerpen