Spring naar de content

Groningse olifanten moeten van de Partij van de Dieren aan de lijn

Het aantal olifanten dat jaarlijks door de binnenstad van Groningen loopt is op een hand te tellen. Toch is Gerjan Kelder het zat. Als het aan het gemeenteraadslid van de Partij van de Dieren ligt, moeten olifanten voortaan aangelijnd door de Groningse straten lopen. Anders is het meten met twee maten, honden moeten namelijk ook aan de riem over straat. Kelder riep op tot de aanlijnplicht nadat het afgelopen weekend twee geslurfde zoogdieren als reclame voor Circus Belly Wien door de stad liepen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

In feite wil Kelder met deze cynisch bedoelde motie dat er geen wilde dieren meer voor commercieel vermaak door de binnenstad mogen lopen. Ongedomesticeerde dieren zijn zo sterk dat ze volgens hem een gevaar voor het winkelend publiek vormen.

De Groningse Partij van de Dieren kwam eerder dit jaar ook al in het nieuws vanwege olifanten. In maart diende de eenmansfractie een motie in om de olifanten voortaan te bannen uit de jaarlijkse Sinterklaasstoet. Die motie kreeg toen steun van de meerderheid van de gemeenteraad, onder andere de SP en de PvdA steunden de motie, onder meer omdat volgens experts de grijze reuzen lijden tijdens zo’n optocht. Tijdens diezelfde raadszitting werd tevens besloten voortaan circussen zonder wilde dieren de voorkeur te geven.

De Partij van de Dieren wil van de gemeente weten of het circus over een vergunning had voor de optocht met de olifanten.