Spring naar de content

IDFA: wat is populair?

Inmiddels zijn we halverwege de 24ste editie van de IDFA en te meten aan de drukte in de zalen is er aan bezoekers geen gebrek. Afgelopen weekend ging de populairste documentaire van eigen bodem, Meet the Fokkens, in premiere waarin de tweelingzussen Louise en Martine Fokkens vertellen over vijftig jaar werkervaring -Louise is gestopt, Martine zit nog steeds- op de Wallen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Karen Geurtsen

Op dinsdag en woensdag wordt Meet the Fokkens weer vertoond, maar de kaarten zijn helaas al uitverkocht. Andere publiekstrekkers zijn wel nog toegankelijk. Going up the Stairs bijvoorbeeld, over een Iraanse analfabete die op vijftigjarige leeftijd haar schildertalent ontdekt of The Island President over president Mohamed ‘Anni’ Nasheed van de Malediven, wiens eiland langzaam onder hem wegzinkt en die daarom vol overgave en met publiciteitsstunten probeert de co2-uitstoot terug te dringen. 

Absolute nummer een -met een publiekswaardering van 9,1, klik hier voor de actuele poll- is voorlopig Fragments of Palestine. Over hoe drie Palestijnse jongeren op hun eigen manier tegenwicht proberen te bieden aan de Israelische bezetting. Immer actueel thema, en nog te zien op dinsdag en zaterdag. Mocht u geen tijd of zin hebben om naar Amsterdam af te reizen: bij Docs for Sale kunt u ook films online bekijken.

Onderwerpen