Spring naar de content

De moord op JFK en een Noorse rocker in de toptien

Twee bekende thrillerauteurs hebben met hun zoveelste boek hun intrede gedaan in de toptien. Van de Noorse popmuzikant annex schrijver Jo Nesbø verscheen vorige week De schim, een nieuw deel in zijn reeks over de aan drank verslaafde rechercheur Harry Hole. Ook ‘good old’ Stephen King heeft een nieuwe bestseller. Zijn 22-11-1963 draait om de vraag: wat als de moord op John F. Kennedy voorkomen had kunnen worden?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Zo vlak voor de feestdagen wordt duidelijk welke boeken het goed doen als cadeau. Bij zowel de fictie als de non-fictie blijft de toptien namelijk haast onveranderd. Voor de derde week op rij is Koorts van Saskia Noort het meest gekocht. Bij de non-fictie blijft Steve Jobs, een biografie de onbedreigde nummer één.

Het Amsterdamse documentairefestival IDFA heeft de bejaarde zusjes Fokkens, die meer dan een halve eeuw op de Wallen werkten, geen windeieren gelegd. De documentaire Meet the Fokkens, dat gebaseerd is op hun memoires Ouwehoeren, kreeg van het publiek een 8,8 en behaalde daarmee de vijfde plek in de publieksprijs. Het boek zelf klimt in de non-fictie lijst van vijf naar twee.

Onderwerpen